Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie jednogarnkowe...
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1889
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1743
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1889
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1743
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
W głębokiej patelni roztopić 2 łyżki margaryny, zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać mięso podzielone na dosyć grube kawałki (ok. 5x4cm), przyprawić delikatnie solą i pieprzem mielonym, obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie wlać wodę 2cm ponad poziom mięsa, przykryć, gotować ok 30min.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondlu (najlepiej dno min. 2-warstwowe) rozgrzać pozostały tłuszcz, dodać roztarty czosnek, chwilę przesmażyć, wrzucić marchew, gotować 1min, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Kolejno dołożyć przygotowane mięso, sól, przyprawy, zalać 4 1/2 szklanki wywaru z mięsa (jeśli brakuje dodać bulion instant), przykryć, doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu dodać ryż, dobrze wymieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu 15-20 min. I gotowe!
Podawać np. z sosem jogurtowym.