Do góry

Przekąski Przepis na:

Kapuśniaczki drożdżowe do barszczyku

Przekąski

Autor: dorota1311

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 115

Dodano: 13.03.2009

Odsłon: 3109

Zagryzać barszczyk takim kapuśniaczkiem...mmmmmmmmmmmmmm

Składniki

  • żółtko, 1 szt.
  • margaryna, 30 dag
  • kwaśna śmietana, 1 szkl.
  • mąka, ok. 0,5 kg
  • drożdże, 5 dag
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekać mąke z margaryną. Drożdże rozmieszane ze śmietaną (i 0,5 łyżeczki cukru pudru) wlać do mąki. Wyrobić. Do ciasta dodać żółtko i 1 łyżeczkę soli. Ok. godzine trzymac w cieple.

  2. W tym czasie przygotować farsz z kapusty kiszonej. Ciasto rozwałkować, kłaśc farsz i zwijać. Wierzch smarować białkiem i posypać kminkiem, serem żółtym... Piec na złoty kolor. POLECAM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń