Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka z sosem pieczarkowym

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1129

Dodano: 03.10.2009

Odsłon: 20644

Coś na obiad lub cieplą wczesną kolację.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kopytka: Ugotowane, ostudzone ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć w maszynce. Dodać mąkę, sól i jajko - wyrobić ciasto.

  2. Na stolnicy obficie posypanej mąką formować wałek i odcinać kopytka.

  3. Gotować 2-3 minuty w osolonej wodzie. Sos pieczarkowy: 1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać drobno pokrojone pieczarki - smażyć ok. 15 minut. 2. Podlać wodą, dodać kostki, dusić ok. 20 minut. Śmietanę wymieszać z jajkiem i mąką, dodać kilka łyżek sosu - przelać do garnka z sosem. Dodać natkę pietruszki. Przyprawić wg smaku. Pogotować ok. 3 minut.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 01 listopada 2009 Spróbuj zrobić kopytka z sosem mięsnym-są pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń