Do góry

Dania główne Przepis na:

KOTLECIKI Z CHLEBA

Dania główne

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 22.07.2009

Odsłon: 26976

KOTLECIKI MOZNA PODAWAĆ JAKO SAMODZIELNE DANIE LUB JAKO DAODATEK DO MIĘS

Składniki

  • PÓŁ BOCHENKA BIAŁEGO,CZERSTWEGO CHLEBA
  • 2 SZKLANKI MLEKA LUB BULIONU Z KOSTKI
  • duża cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • sól,pieprz
  • Bułka tarta
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CHLEB NAMOCZYĆ E MLEKU LUB BULIONIE,PO CZYM ODCISNĄĆ I WYŁOŻYĆ DO MISKI.

  2. DODAĆ DROBNO POSIEKANĄ CEBULĘ,JAJKA,SÓL,PIEPRZ,DOKŁADNIE WYROBIĆ.

  3. Z POWSTAŁEJ MASY UFORMOWAĆNIEDUŻE KOTLECIKI,OBTACZAĆ W BUŁCE TARTEJ I USMAŻYĆ Z OBU STRON NA RUMIANO NA ROZGRZANYM OLEJU.

  4. PANIERKĘ DO KOTLETÓE MOŻNA WZBOGACIĆ SEZAMEM,SIEMIENIEM LNIANYM.

  5. KOTLETY JA ZAWSZE PODAJĘ Z SOSEM I DOWOLNĄ SURÓWKĄ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysiamisia 05 sierpnia 2009 Świetny przepis.
U mnie często zostaje czerstwy chleb, więc w końcu znalazł się odpowiedni sposób na jego wykorzystanie. Moja rodzinka kotlecikami zajadała się ze smakiem. Podaję je z warzywami smażonymi na patelni i ketchupem. Polecam!

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Martena 24 lipca 2009 Pychota!
Pierwszy raz robiłam je tydzień temu, tylko, że najpierw podsmażyłam cebulkę na oleju i skręciłam razem z chlebem w maszynce do mięsa. Dopiero potem obtoczyłam w bułce i usmażyłam. Mniam!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń