Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja na smaczne, bezmięsne kotleciki. łatwe i szybkie w wykonaniu, z niewielu łatwo dostępnych składników, polecam
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 79
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3324
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1164
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 79
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3324
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1164
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć jak puree. Szpinak podsmażyć na patelni z cebulą. Dodac do ziemniaków, razem z jajkiem i przyprawami. Wymieszać.Z ciasta formować kotlety (dla ułatwienia dłonie nalezy zwilżać wodą, aby masa nie kleiła się do rąk). Obtaczać w bułce tartej i usmażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
Kotleciki podałam z sosem pomidorowym i ogórkami konserwowymi. Smacznego :-)