Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser dla dorosłych.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1922
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1922
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Wykonanie: Wyjąć z puszki plastry ananasa, odsączyć i namoczyć w alkoholu. W między czasie ubić jajka z 6 dag cukru pudru i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i stale mieszając połączyć z masą jajeczną. Masę przelać do rondelka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy, po czym odstawić z ognia i nadal ubijając ostudzić. Następnie połączyć z ananasem razem z alkoholem i przełożyć do ozdobnych pucharków. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru pudru, ozdobić pucharki, przybrać ananasem i dobrze schłodzić.