Do góry

Desery Przepis na:

Krówka bez pieczenia

Desery

Autor: Kiniusia100

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 110

Dodano: 04.01.2010

Odsłon: 37372

Pyszne słodkie ciasto.

Składniki

  • 3 paczki herbatników maślanych
  • 1 paczka masy budyniowej Karpatka
  • 2 paczki krakersów Lajkonik (inne się nie nadają, bo zrobi się ciapa)
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 2 śnieżki na mleko
  • 4 łyżeczki żelatyny ( namoczyć w odrobinie zimnej wody potem rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody)
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na blaszkę o wymiarach 35 x 25 wyłożyć herbatniki maślane, na to masę budyniową Karpatka przygotowaną według przepisu na opakowaniu, na to wyłożyć warstwę krakersów. Puszkę z masą krówkową wstawić na 20 minut do garnka z gorącą wodą ( aby łatwiej się rozsmarowała na krakersach). Wyłożyć masę krówkową na krakersy i na masę wyłożyć kolejną warstwę krakersów. Na wierzch wyłożyć śnieżki ubite według przepisu na opakowaniu z żelatyną. Można udekorować potartą czekoladą lub ozdobami z czekolady. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elizamiss 28 sierpnia 2010 ciasto jest pyszne , dzieciom (i nie tylko) bardzo smakowało !!! przepis krąży :-) !!!! Pozdrawiam :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 11 stycznia 2010 jakie pyszności - moją dietę chyba szlag trafi:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń