Do góry

Dania główne Przepis na:

kukurydza w kolbach

Dania główne

Autor: Colin

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 38

Dodano: 16.08.2009

Odsłon: 2863

Szybko, smacznie i zdrowo.

Składniki

  • kolby świeżej kukurydzy, 1 kolba na osobę /lub jak ktoś lubi może być więcej/
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę w garnku /nie solić wody!/, do wrzątku włożyć kolby kukurydzy i gotować około 5-10 minut. Wyjąć z garnka na talerz, polać roztopionym masełkiem lub margaryną i posolić. Jeść gorące. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 13 stycznia 2010 dobra kukurydza nie jest zła ;))
moja rodzinka sporo pochlania kukurydzy jak jest sezon...az zachcialo sie prawdziwej nie mrozonej i nie z puszki...
kukurydzy dajcie!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izdebka 09 stycznia 2010 Przepis emocjonalny.Moi dziadkowie uprawiali kukurydze.Na pewno bedzie pyszna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Colin 21 sierpnia 2009 Dzięki, też tak myślę i bardzo często zajadam kukurydzę. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 16 sierpnia 2009 Przepis stary jak świat i dlatego smaczny.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń