Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak tikka masala

Przepis dnia 2009-10-21
Dania główne

Autor: beeata

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 817

Dodano: 19.10.2009

Odsłon: 7798

nutka orientu

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę przyprawiamy chilli lub ostrą papryką, solą. Wrzucamy na rozgrzną patelnie i smażymy,na oleju.

  2. Do garnka wlewamy szklankę wody,listek laurowy i ziele angielskie(2-3 ziarenka). Gotujemy tą wodę, wrzucamy 4 łyżeczki żółtego curry i i około 4 łyżeczek curry tikka, i posiekaną pietruszkę( listek laurowy wyciągamy), posiekaną kolendrę. Dodajemy śmietanę. Sos się zagęści. Do smaku dajemy sól, można troche chilli lub czegoś pikantnego. Wrzucamy usmażone mieso.

  3. Ryż odlewamy, nakładamy na talerz. Nakładamy sos z kurczakiem na ryż, na to łyżkę śmietany i pietruszkę, lub szczypiorek :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beeata 19 października 2009 fakt do wody dałam jeszcze pół kostki rosołowej :) ach ta pamięć

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń