Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostało mi trochę makaronu więc postanowiłem wykorzystać go w całkiem nowy sposób :-)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu al dente.
Kiedy makaron się gotuje można przygotować pozostałe składniki. Warto najpierw zrobić sos, żeby się trochę "przegryzł" zanim dodamy go do makaronu. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, jogurt, curry i oregano.
Następnie pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach a parówki kroimy w drobną kostkę. Kiedy makaron jest ugotowany odcedzamy go i płuczemy solidnie pod zimną wodą, aby jak najbardziej go ostudzić. Następnie mieszamy makaron z sosem, pieczarkami, parówkami i startą mozarellą.
Tak przygotowaną masę nakładamy do posmarowanych olejem foremek na muffinki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez ok. 25-30 minut. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Muffinki doskonale komponują się z sosem czosnkowym, na który przepis można również znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)