Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z serkiem orzechowym

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 16.04.2009

Odsłon: 1041

Gotowe danie posypać pistacjami. Świetna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Choć tradycjonalista może śmiało podać do nich kartofelki:)

Składniki

  • mielone mięso drobiowe, 0,75 dag
  • cebula, 1 szt
  • jajko, 1 szt
  • serek kremowy, 15 dag
  • siekane pistacje, 1 łyżka
  • siekane włoskie orzechy, 10 dag
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mielone mięso połączyć z siekaną cebulą i jajkiem, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju.

  2. Serek połączyć z orzechami włoskimi i nakładać go na usmażone kotlety, zapiec w nagrzanym piekarniku nastawionym na funkcję grill.

  3. Podawać z czerwoną kapustą przesmażoną z winogronami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń