Do góry

Przekąski Przepis na:

Na zimę - sałatka do słoika

Przekąski

Autor: everyn

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 249

Dodano: 09.08.2010

Odsłon: 76607

Świetnie wygląda, jest kolorowa, bardzo szybka i smaczna. Z podanych składników otrzymamy 13 półlitrowych słoików.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pokroić kapustę i marchewkę. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić ogórki. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić paprykę i cebulę. odstawić - nie solić. bardzo ważne żeby składniki były oddzielnie.

  2. składniki na zalewę wymieszać w garnku i podgrzać.

  3. odlać z kapusty i ogórków nadmiar soku/wody (ale nie do końca) i razem z resztą składników (oprócz papryki) wymieszać w dużym garnku. dolać zalewę. wymieszać. wrzucić paprykę i wymieszać raz jeszcze.

  4. włożyć sałatkę do słoików i zawekować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 16 sierpnia 2012 KOCHANI PASTERYZUJE SIĘ W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI SŁOIKÓW:WIĘKSZE/900ML./20 MIN. MNIEJSZE DO 10 MINUT.JA TAK ROBIĘ.PRAWIE W KAŻDYM PODOBNYM PRZEPISIE JEST PODANY CZAS WEKOWANIA.POWODZENIA.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 13 sierpnia 2012 też jestem ciekawa jak długo pasteryzować ponieważ w najbliższym czasie mam w planach ją zrobić:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelcia 08 sierpnia 2012 Fajny przepis,ale tez interesuje mnie czas pasteryzacji????

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń