Do góry

Dania główne Przepis na:

Nalesniki z Salsa

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 18.04.2009

Odsłon: 1436

Nalesniki te sa bardzo syte, mozemy je podac w wersji wegetarjanskiej lub z kurczakiem, ich nieodlacznym elementem jest sos salsa.

Składniki

  • placki nalesnikowe, 2 sztuki
  • biala kapusta, 1/4 glowki
  • marchewka, 1 sztuka
  • czerwona cebula, pol glowki
  • papryka kolorowa, po pol straka
  • cukinia, osiem plasterkow
  • pieczarki, 5 sztuk
  • obgotowany ryz, 2 garsci
  • sos Salsa, 5 lyzek
  • ser zolty, 2 garsci
  • sol, pieprz, bazylia, papryka slodka
  • olej
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa szatkujemy i kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni, piekarnik nagrzewamy do 180C.

  2. Na rozgrzany tluszcz wrzucamy warzywa i dusimy az troche zmieknal, wrzucamy ryz i doprawiamy.Dodajemy Salse i dusimy jeszcze chwile, az sos sie troche zredukuje.

  3. Placki nalesnikowe skladamy na pol na blasze, otwieramy i na jednej polowce ukladamy nasze warzywa z patelni, posypujemy serem zoltym i zamykamy nalesnik(przykrywamy), aby sie nie otworzyl w trakcie zapiekania mozemy w piac w nie wykalaczke.Wstawiamy do piekarnika na okolo 10 minut(az ser sie zapiecze).

  4. Podajemy z salata skropiona oliwa z oliwek i balsamico oraz sosem czosnkowym w osobnej miseczce. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń