Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do oryginału mu daleko ale jest smaczny.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 60
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 60
Składniki
Jajka wbijamy, dodajemy sos sojowy oaz posiekane dodatki. Całość mieszamy widelcem. Wlewamy na goracą patelnię część masy ( jak na naleśniki. Gdy omlet zacznie się ścinac delkatnie rolujemy i przsuwamy na brzeg patelni. Wlewamy kolejną warstwę delikatnie odchylamy rulon by masa trochę po niego podciekła i się połączyła. I znowu rolujemy po ścieciu, odsuwamy na brzeg i wylewamy mase - powtarzamy dopóki nie zużyjemy wszytkiego. Z 5 jajek rulon wychodzi "pokaźny". Przepis na oryginalne koreańskie (tym razem ) omlety znalazłam na: https://www.youtube.com/watch?v=PasCUqxsVDg