Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na pączki z dyni. Są wyborne.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 95
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 95
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pozbawić pestek, pokroić i rozgotować w jednej szklance osolonej wody. Następnie odcedzić, dodać startą skórkę z pomarańcza i wymieszać.
Połączyć z mąką, żółtkami , winem i odstawić na godzinę.
Białka ubić na sztywno, połączyć z masą, wymieszać.
Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i posypać cukrem pudrem.