Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka w zalewie

Przetwory

Autor: lasuch-09

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 807

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 19886

Doskonały dodatek do dań.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników ugotować zalewę.

  2. Paprykę obrać i pokroić w kostkę lub paski i wrzucić na 2 min. do gorącej zalewy. Wyjąć i układać w słoikach. Dodać po ząbku czosnku.

  3. Zalewę jeszcze doprowadzić do wrzenia i wrzątkiem zalewać paprykę. Nie trzeba już pasteryzować.

  4. Ja jednak dla pewności pasteryzuję 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szynszylka 13 listopada 2009 osobiście wolę paprykę w occie ale taka być może też jest dobra :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń