Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki z jabłkami

Desery

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1399

Dodano: 29.08.2009

Odsłon: 6101

Łatwe w wykonaniu ciasteczka - minimum składników, maksimum smaku. :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto.

  2. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cukrem i cynamonem.

  3. Ciasto wałkować na ok. 2-3 mm. W razie potrzeby podsypywać mąką. Wykrawać koła, nakładać po kawałku jabłka i zlepiać jak pierogi.

  4. Piec 20 minut w temp. 170 stopni, termoobieg.

  5. Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.

  6. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 14 grudnia 2009 O, to musimy koniecznie wypróbować taką wersję. Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 10 września 2009 Robię bardzo podobne ciasteczka ( lekko zmodyfikowałam przepis ), zamiast margaryny daję masło. One są naaaprawdę super! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń