Do góry

Desery Przepis na:

Polewa "idealna" bez gotowania !!!

Desery

Autor: cenia1980

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 09.12.2009

Odsłon: 3152

łatwizna , pyszna i szybka - zawsze wychodzi

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Całe jajko miksujemy z cukrem, jak się ładnie ubije dodajeny kakao. (przed dodaniem kakao trzeba zmniejszyć obroty miksera, bo zrobi się bałagan :))

  2. Do kakaowej masy powoli wlewamy gorącą margarynę, miksujemy aż ładnie się połączy ok. 1 minuty

  3. PIĘKNA LŚNIĄCA I SMACZNA POLEWA JEST GOTOWA !!! Rzeczywisty czas przygotowania to ok. 4 minutki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anna 08 stycznia 2010 zrobilam dzisiaj ta polewe suuuuuuuuuuuper :))))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolunia 10 grudnia 2009 ...właśnie dzisiaj zrobiłam polewę wg przepisu - jest pyszna, pięknie lśni i ma świetną konsystencje:) Ceniu 1980 dziękuję za przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolkamilka 09 grudnia 2009 Potwierdzam,też tak robię polewę i nigdy się nie zawiodłam,pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cenia1980 09 grudnia 2009 Tak, zastyga, ale nie jest twarda jak te sklepowe, jest dosłownie IDEALNA. Super do babeczek, tortów, lodów, wafelków itp. nadaje się do wszystkiego co słodkie. Gorąco polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kuchareczka4 09 grudnia 2009 Oj nie wiem czy po 2 dniach np nie bedzie sie psuła skoro nie ejst przegotowana i to z surowymi jajkami??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 grudnia 2009 No właśnie, czy zastyga, bo chętnie wykorzystam ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 09 grudnia 2009 a zastyga?? bo nie lubie takiej lejącej....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń