Do góry

Zupy Przepis na:

" krupnik z peczaku "

Zupy

Autor: kentaky

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 53

Dodano: 25.09.2008

Odsłon: 1165

doskonala zupa z pelnego peczaku (kasza pelna nie mielona, czy tez kruszona), znakomita dla zoladka, smaczna i aromatyczna

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wrzucic szkielet na zimna wode , zagotowac na wolnym ogniu aby pyrkal tak jak sie gotuje rosol, dodac listki laurowe, ziele angielskie, warzywa, po ok 5 minutach dodac 4 lyzki kaszy zamieszac i gotowac do miekkosci, dodac pokrojone w kostke ziemniaki, dodac sol i pieprz do smaku, pod koniec gotowania dodac sprasowany czosnek i przesmazona na lekko zloty kolor cebulke pokrojona w kosteczke, na sam koniec dodac 1 lyzke smietany (do smietany dodac gorocy wyawar z zupy tak wymieszac aby sie nie zwazyla),zupa gotowa, wystarczy dodac kopru wymieszac i podawac na stol.jezeli gotujeszw wiekszym garnku na wicej osob na. 5,6, 7 czy 10 zawsze dodaj tyle kaszy ile osob bedzie ja spozywac. pycha -gwarantuje ze bedzie smakowc- smaczna , zdrowa,aromatyczna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń