Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki z jabłkami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20672

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 10907

Wspaniały obiad jak i śniadanie.

Składniki

  • 0,5 kg jabłek
  • 200 ml śmietanki tortowej
  • cukier puder
  • 250 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko zmiksować z żółtkami jajek, mąką, solą i cukrem. Dodać ubite białka delikatnie mieszając. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Masę połączyć z jabłkami. Smażyć na złoty kolor. Podawać z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń