Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z nadzieniem czekoladowym

Desery

Autor: Natt

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 25.11.2009

Odsłon: 3247

bardzo dobre !

Składniki

  • 50 dag mrożonego ciasta francuskiego kupionego w sklepie
  • 1,5 tabliczki czekolady deserowej
  • 1 żółtko
  • dwie łyżki grubo mielonego curku
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cisto rozmrozić rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 10 cm a te wszerz na trójkąty

  2. Na każdym trójkącie ułuż kostkę czekolady, zawijaj w ciasto formując rogalik. Mocno zalep brzegi aby czekolada nie wypłyneła

  3. Rogaliki ułuż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp kryształkami cukru. piesz 15 min w tem. 200 stopni . Ciasto francuskie należy do niezykle pracochłonnych. Gdyby jednak ktoś chciał się z nim zmierzyć . Najpierw zagnieć ciągnące się ciasto pierogowe z dodatkiem jajka, soku z cytruny lub białego sera. Rozwałkuj go na stolnicy, przekładaj masłem, składaj na pół, wałkuj, smaruj masłem, itd., aż do całkowitego wyrobienia masła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń