Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników smaku żółtego sera ;)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Kotlety schabowe lekko rozklepać, na każdym położyć po kawałku szynki i sera, zwinąć w roladkę, przypiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Rosół zagotować. Wgnieść czosnek. Do śmietany dodać trochę wrzącego rosołu, dolać do reszty, rozmieszać. Dodać kostki serka topionego, rozmieszać (najłatwiej trzepaczką), dodać pieprz. Gdy sos będzie gładki, zalać nim roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. pół godziny (zależnie od grubości mięsa). Podawać z gotowanymi ziemniakami. Smacznego ;)
Sos serowy dobry jest też np. do zapiekanki