Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z ogórka

Przekąski

Autor: Karina

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 651

Dodano: 20.11.2007

Odsłon: 24374

Sałatka którą można podawać jako przystawka do mięs i ryb. Można jeść ją również solo.

Składniki

  • czerwona cebula, 2
  • pietruszka
  • ogórki, 2
  • małe cytryny, 2
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • białe wino
  • biała cebula, 2
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • zielone chili, 1
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić cebule w krążki i dodać sól a następnie zmiażdżyć. Odlać sok i umyć cebulę. Następnie dodać ogórek pokrojony w plasterki. Dodać również posiekaną natkę cebuli i chili. Na koniec wycisnąć do sałatki cytrynę i dosypać posiekaną pietruszkę, skropić oliwą z oliwek, dodać sól i pieprz do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń