Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Dania główne

Autor: Alice

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 49

Dodano: 08.09.2009

Odsłon: 5047

Łatwe i szybkie w wykonaniu ,bardzo smaczne ,idealne na imprezy ale również na kolacje lub śniadanie w gronie rodziny.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka dajemy do szklanej miski,z drobno pokrojoną cebulką w kosteczkę.Następnie dajemy starty kawałek żółtego sera tak aby przykryło warstwę tuńczyka i cebulki.Smarujemy to ł yżką majonezu,Następnie ucieramy na dużych oczkach 3 ugotowane na twardo i ostudzone jajka,smarujemy majonezem następnie dodajemy groszek,na warstwę groszku dajemy znowu majonez,jajka ,kolejny raz majonez i posypujemy całość szczypiorkiem.Wyszła warstwowa sałatka .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 18 października 2009 Mmm...
Czyta się "smakowicie"! ;) Spróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń