Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka ze szparagów

Przekąski

Autor: agulaa

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 160

Dodano: 07.05.2009

Odsłon: 1635

Szybka i pyszna.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować szparagi, najlepiej na parze, mogą być ewentualnie ze słoiczka. Po ostygnięciu pokroić w cm plasterki.

  2. Jajka ugotowane na twardo pokroić w ósemki

  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w większą kostkę

  4. Szynkę parmeńską pokroić w paseczki i delikatnie podsmażyć na oliwie

  5. Dodać szczypiorek lub koperek,kilka liści botwinki sól, pieprz, całość wymieszać z majonezem.

  6. Podawać po lekkim schłodzeniu w lodówce.

  7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń