Do góry

Przekąski Przepis na:

Serogi

Przekąski

Autor: tatiana

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 1293

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 3826

Doskonale nadaja sie np na piatkowy obiad

Składniki

  • twarog, 250 dag
  • maka, ok 3 lyzki
  • jajko, 1 szt
  • maslo, 2 lyzki
  • cukier, 3 lyzki
  • bulka tarta, lyzka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zmielic.Dodaj make.lyzki 2 cukru,jajko.Zagniesc.Gdy masa bedzie sie kleila dodaj jeszcze maki(maka pszenna oczywiscie).Zagotuj wode i wrzucaj serogi maga byc dowolnego ksztaltu.Przeloz na talez.Polej stopionym maslem z bulka i posyp reszta cukru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Garfield 18 czerwca 2008 Sprawdziłam. Pycha. Szczególnie sprawdza się gdy w domu są dzieci niejadki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń