Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe zawijasy

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 24148

Pomysł na podwieczorek.

Składniki

  • 50 dag sera salami
  • 40 dag pieczarek,
  • cebula
  • przyprawa tradycyjna
  • masło
  • natka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółty ser dokładnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzącej wody na około 30 minut. Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle, na małym ogniu, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Doprawić "Warzywkiem", dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Upewnić się, czy ser jest już miękki. Wyjąć go z folii i rozwałkować tak, żeby miał kształt prostokąta. Na rozwałko- wanym serze rozsmaro- wać grzybowo-cebulowe nadzienie. Roladę zwinąć i odłożyć do wystudzenia. Po wystudzeniu kroić ją w plastry o grubości około 1 centymetra. Zawijasy podawać na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń