Do góry

Przekąski Przepis na:

Śmietankowy kurczak

Przepis dnia 2008-09-12
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6188

Dodano: 07.05.2008

Odsłon: 25595

śmietankowy kurczak

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 szt (duże)
  • olej, 1/2 łyżki
  • warzywa (mogą byc dowolne zgodnie z gustem), ja daję mieszankę mrożoną np. jarzyny na patelnię
  • śmietana kwaśna, duży kubek
  • przyprawy wg uznania (sól, papryka,rozmaryn, majeranek,..)
  • zielenina
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka pokroić na paseczki ( wielkości grubej frytki) krótko obsmażyć z obu stron , przyprawić do smaku . Do mięsa dołożyć mieszankę jarzynową , dusić pod przykryciem ok.5 minut, potem odkryć patelnie i odparować płyn dusząc dalej (ok 5 minut). Nastepnie dołożyć kubek śmietany i całość zesmażyć na dużym ogniu 2/3 minuty. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać z czym dusza pragnie (pieczywo, frytki, ryż...) SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń