Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śmietankowy kurczak
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Piersi kurczaka pokroić na paseczki ( wielkości grubej frytki) krótko obsmażyć z obu stron , przyprawić do smaku . Do mięsa dołożyć mieszankę jarzynową , dusić pod przykryciem ok.5 minut, potem odkryć patelnie i odparować płyn dusząc dalej (ok 5 minut). Nastepnie dołożyć kubek śmietany i całość zesmażyć na dużym ogniu 2/3 minuty. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać z czym dusza pragnie (pieczywo, frytki, ryż...) SMACZNEGO!