Do góry

Dodatki Przepis na:

SOS ROKPOLOWY

Dodatki

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 09.03.2009

Odsłon: 4826

Wykwintny sos, idealny na uroczystą kolację

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 10 dag sera rokpol (lub innego sera z przerostem zielonej pleśni) utrzeć na gładką masę z 2 łyżkami gęstej kwaśnej śmietany. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz sokiem z cytryny.

  2. Opłukać, posiekać pół pęczka natki. Dodać do sosu. Dołożyć 1/2 szklanki gęstego majonezu (najlepiej dekoracyjnego) i całość ponownie wymieszać na gładką masę.

  3. Dobrze schłodzić. Przed podaniem sos udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki. Podawać do mięs, jajek, wędlin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń