Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z tuńczykiem do makaronu :)

Dodatki

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1327

Dodano: 25.09.2008

Odsłon: 14321

Smaczny sos na piątek :)

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym (kawałki!), 2 puszki
  • cebula biała, 1 spora
  • kapary, dobre 4 łyżki
  • śmietana 18%, 400 g (duże opak.)
  • pieprz czarny mielony, sól
  • *opcjonalnie łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odcedzić, cebulkę posiekać drobno, połączyć, dodać kapary i śmietanę, podgotować ok. 5 minut na małym ogniu, doprawić. Sos powinien być - dzięki śmietanie i kaparom kwaśnawy. Można dodać odrobinę zalewy z kaparów. Podawać z kokardkami (farfalle) , rurkami (penne, penne rigate) albo inną krótką formą włoskiej pasty. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 22 czerwca 2009 Zrobiłam, ale mi osobiście średnio smakowało, te kapary to na occie moga byc do tego, bo takie miałam ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń