Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne spaghetti
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Oliwę z oliwek należy umieścić na dużej patelni, a następnie przyrumienić przez około 5 minut startą na grubym tarle cebulę z salami. Dodać posiekany czosnek, przez chwilę podsmażać, ale tak, żeby się nie przyrumienił. Dodać startą na grubym tarle paprykę i kontynuować przysmażanie przez kolejne 5 minut, czasami mieszając. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i wino, doprowadzić do szybkiego zagotowania, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować przez 15 minut. Po tym czasie odkryć sos i gotować jeszcze do zgęstnienia. Na końcu doprawić bazylią, papryką, solą i pieprzem. Smacznego! Listopad 2008r.