Do góry

Przekąski Przepis na:

STOKROTKI Z JAJ

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15445

Dodano: 27.02.2009

Odsłon: 6679

Bardzo proste i smaczne jaja w innym wydaniu. Ozdobne.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja pokroic w poprzek na cienkie plasterki, aby wyszło ok 10 z 1 jaja. Wyjąc żółtko ostrożnie, by nie naruszyc obrączek z białka. Ułożyc je na półmisku wyłożonym liścmi sałaty (obrączki mają zachodzic brzegami jeden na drugi) na kształt wianka.

  2. Żółtka utrzec z oliwą, sokiem z cytryny, solą i papryką na gładką masę. Masę nakładac łyżeczką w środek każdego kółka z białek. Wygląda jak wianek ze stokrotek. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń