Do góry

Dania główne Przepis na:

Stromboli z mozzarellą i pomidorami

Przepis dnia 2017-01-09
Dania główne

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 1242

Dodano: 03.01.2017

Odsłon: 4003

Zawijana kanapka na ciepło. Smak mozzarelli zapieczonej i pomidorów do tego posiekany szczypiorek stanowi bardzo smaczne połączenie. Gorąco polecam.

Składniki

  • 9 kromek chleba tostowego
  • 1 duży pomidor
  • 15 dkg mozzarelli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki keczupu ( ulubionego)
  • bazylia, sól do smaku, pieprz.
  • Folia
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
    Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
    Szczypiorek siekamy.

  2. Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.

  3. Na pomidory dać ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę.

    Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń