Do góry

Przekąski Przepis na:

Sushi inaczej

Przepis dnia 2008-05-02
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4485

Dodano: 05.02.2008

Odsłon: 13160

Bardzo proste wykonanie sushi. Do tego przepisu polecam mięso z węgorza, ale oczywiście można użyć swojej ulubionej rybki.

Składniki

  • kawałki węgorza, 3
  • sos sojowy słodki
  • glony, kilka sztuk
  • chrzan
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić rybę na małe kawałki. Położyć na oleju i podsmażyć. Gdy się zarumieni (po ok. 2 minutach) dolać do oleju sos sojowy i podsmażać przez kolejne kilka minut, tak aby ryba nam się skarmelizowała. Na tależu ułożyć ryż - tak jak na obrazku. Na ryżu położyć usmażoną rybkę i całość zawinąć w glony. Przyprawić delikatnie chrzanem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malaknia 15 maja 2008 a gdzie te glony mam kupic? chyba ze wylowic?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

liban 06 marca 2008 glony mi zjadla ryba w akwarium :) jest jakis zaminnik?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń