Do góry

Zupy Przepis na:

Szczawiowa z płatkami migdałowymi

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 29.04.2009

Odsłon: 1133

Oryginalne i zadziwiająco pyszne. Przekonaj się:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szczaw opłukać, osączyć. Odciąć łodyżki, liście pokroić w paseczki, lekko posolić. Dusić na maśle 5 minut.

  2. Mąkę starannie rozprowadzić w kilku łyżkach bulionu. Dodać do szczawiu. Mieszając, wlać pozostały bulion.

  3. Gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż zupa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić, wymieszać.

  4. Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni, aż staną się złociste. Przed podaniem obficie posypać nimi zupę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń