Do góry

Zupy Przepis na:

SZCZUPAK FASZEROWANY JABŁKAMI

Przepis dnia 2009-05-19
Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15445

Dodano: 17.05.2009

Odsłon: 6648

Proste a wykintne.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawioną rybę natrzec solą od wewnątrz i na zewnątrz. Odstwaic na godzinę.

  2. Obrane jabłka zetrzec na grubej tarce, skropic sokiem z cytryny, posolic, dodac chrzan, miód, wymieszac. Masą nafaszerowac szczupaka, spiąc wykałaczkami. Blachę wysmarowac masłem, ułożyc rybę, posmarowac masłem. Pozostały farsz wyłożyc obok. Piec 40 minut w 180 stopniach. Podawac z ryżem lub ziemniaczkami i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 03 lipca 2009 Wygląda przepysznie, napewno spróbuje, bo jestem wielkim smakoszem ryb ;D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorota1311 18 maja 2009 Dzięki za przepis, a ja zawsze głowiłam się co zrobić z ,,podarowaną'' rybką :) wygl,ada pysznie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń