Do góry

Przekąski Przepis na:

Wodzionka

Przekąski

Autor: kurczak1

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 60

Dodano: 18.05.2008

Odsłon: 1774

Bardzo prosta, tania i szybka zupa.

Składniki

  • czosnek, 8 ząbków
  • bulion w kostce lub masło
  • sól,pieprz,magi, do smaku
  • 3-dniowy chlebl lub grzanki, według gustu
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać i posiekać,dodać do gotującego się bulionu.Wszystko doprawić do smaku i gotować około 5 minut.Grzanki wrzucić na talerz (nie za dużo bo pęcznieją) i zalać wywarem.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: wodzionka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

shila27 19 marca 2010 zgadzam się z 19ania76!!! do wodzionki się nie daje żadnych wywarów z kiełbasy itp.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

19ANIA76 19 sierpnia 2008 Do prawdziwej wodzionki nie dodaje się żadnego bulionu. To jest tylko chleb,woda ,ciut soli i czosnek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasienka_f 18 maja 2008 Zamiast bulionu można również zastosować wywar z wędzonej kiełbasy. Dwie pieczenie na jednym ogniu :-))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń