Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z kurczaka pod ciastem francuskim

Przekąski

Autor: Mikka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 91

Dodano: 05.08.2009

Odsłon: 5290

Szybkie, sycące i bardzo smaczne!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka ugotować (można dzień wcześniej lub wykorzystać resztki z poprzedniego dnia - wtedy porcja może być mniejsza ;)), obrać. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć z mięsem na maśle, posypać przyprawami i przełożyć do miski. Szynkę (nie musi być ta najdroższa;)) pokroić w cienkie słupeczki i podsmażyć na tym samym tłuszczu, dodać do pozostałych składników. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. Serek topiony włożyć do rondelka, dodać jajka i lekko przyprawić, wymieszać na gładką masę i polać zapiekankę. Na wierzchu położyć ciasto francuskie, posmarować je żółtkiem i wstawić do piekarnika. Piec w temp. 210 stopni przez 15 min. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń