Do góry

Przekąski Przepis na:

zawijane mięso z kaszą i grzybami

Przepis dnia 2009-08-01
Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 30.07.2009

Odsłon: 9351

super kotleciki.

Składniki

  • kotletów schabowych lub karczek, 5
  • natka pietruszki.
  • Bułka tarta
  • mąka
  • jajko
  • suszonych grzybów lub świeżych, 5
  • szklanka wody, 1
  • kaszy jęczmiennej średnia, 1/2 szklanki
  • cebule, 2
  • masła, pół łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. * jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody ,wyjmujemy i drobno siekamy

  2. pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia

  3. cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów

  4. na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon.

  5. obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z surówką.smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń