Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa

Zupy

Autor: Kasia1302

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 216

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 4046

Zupa dobra na wigilijny stol jak i na obiad:)

Składniki

  • 30/40 dag suszonych grzybów
  • mąka
  • masło
  • przyprawy
  • bułki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy je na cała noc.Stawiamy je na gas i gotujemy aż zmiękną(coś około 3-4 godzin w zaleznosci od grzybow).Gdy grzyby mamy już miękkie to wyciągamy je z wody i kroimi w mała kosteczke po czym wrzucamy je z powrotem do garnka.na patelni robimy zasmarzke żeby tą zupe zagęścić,dodajemy przyprawy i gotowe.Bułki kroimy w kosteczke i robimy z nich grzanki.Zupka grzybowa bardzo dobra.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasia1302 16 grudnia 2008 Jak grzybki już są miękkie i pokrojone to najpierw do tej zupy robię zasmażkę,a potem przyprawiam tylko Kucharkiem.I tak powiem szczerze to nigdy nie zwracałam uwagi na kolejność przypraw w tej zupie.nauczyłam się od mamy,że najpierw zasmażka,a potem Kucharek i tak już zostało, a zupa zawsze wychodziła smaczna.To teraz znowu wiem coś nowego o tej zupie:)Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń