Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa bywa mdła ale po dodaniu pana pora i pikantnym przyprawieniu okazuje się smacznym i nawet rozgrzewającym daniem.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1176
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1176
Składniki
Ja robiłam tym razem na rosole który mi został natomiast można przygotować sobie wywar jak na każdą zupę pamiętając aby nie solić za bardzo. Na taki wywar ( około 3l ) wrzucamy dwa serki topione liście laurowe i ziele angielskie i zostawiamy na wolnym ogniu aby serki się rozpuściły. Co jakiś czas mieszamy je sobie w garnku. Można je też rozprowadzić w niewielkiej ilości ciepłego mleka.
W czasie kiedy serki się rozpuszczają na patelnię wlewamy 3łyżki oleju wrzucamy mięso i posypujemy je papryką słodką . Przesmażamy a następnie dodajemy do mięsa por wcześniej umyty i pokrojony w piórka oraz wyczyszczone i pokrojone w grubsze plasterki pieczarki. Doprawiamy wegetą i pieprzem. Mieszamy i dusimy aż wszystko zmięknie. Gotowe mięso z warzywami wrzucamy do rosołu z serkami wszystko dokładnie łączymy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Podawałam z bagietką z piekarnika i masełkiem czosnkowym