Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zielona i orzezwiajaca
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Umyj starannie warzywa.Obierz je ze skorki i pokroj w talarki.Zagotuj w garnku wode ze szczypta soli.Kiedy zawartosc garnka zacznie wrzec,wrzuc do niego ostroznie warzywne talarki.Gotuj je okolo 10 minut az beda miekkie.
Obierz cebule i pokroj ja w drobna kostke.Rozpusc na patelni maslo.Uwazaj aby sie nie przypalilo.Potem wrzuc na nie pokrojona cebulke i podsmazaj ja tak dlugo az sie zeszkli.
Wyjmij lyzka cedzakowa ugotowane warzywa,a do wywaru wrzuc groszek i zeszklona cebulke.Gotuj je kilka minut aby groszek zmiekl.
Gdy troche przestygnie,wylow kilkadziesiat groszkow do dekoracji i wloz je do miseczki.Pozostale zmiksuj.Rozlej zupe do miseczek.Do kazdej porcji dodaj lyzke smietanki i dziesiec groszkow.