Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i wilgotne ciasto bez dodatku jajek, mleka i margaryny.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10536
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 903
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4917
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 842
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10536
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 903
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4917
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 842
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sól i cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników wlewamy wodę, oliwę z oliwek oraz kilka kropel dowolnego olejku do ciasta. Całość miksujemy na jednolitą masę.
Połowę ciasta odkładamy do drugiej miski i wsypujemy do niej kakao. Ponownie miksujemy, aby kakao połączyło się z ciastem.
Blachę o wymiarach 33x12 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej kakaowe ciasto i rozprowadzamy je równomiernie po całej formie. Na wierzch wylewamy jasne ciasto i wyrównujemy je łyżką. Pieczemy ok. 30-35 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.