Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtka i dokładnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Piec ok. 35 min.3 banany zmiksować bardzo dokładnie. Dodać sok z cytryny. Margarynę rozpuścić, dodać szklankę wody i wsypać 2 galaretki. Mieszać do rozpuszczenia galaretek. Odstawić do ostudzenia, a następnie dodać do bananów. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopt. Udekorować pozostałymi bananami. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia. Wylać na banany. Odstawić na 2 h do lodówki.