Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt genueński to puszyste ciasto z dodatkiem masła. Idealnie nadaje się do tortów z cięższą masą. Wyjdzie idealnie, jeśli jajka i rozpuszczone masło będą miały temperaturę pokojową. Biszkopt najlepiej studzić przy uchylonych drzwiczkach.
mikser, tortownica o średnicy 23 cm
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku u odstaw do przestygnięcia.
Jajka ubij wraz z cukrem. Gdy podwoją swoją objętość, przestań miksować, dodaj w kilku partiach przesianą mąkę wraz z kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Na samym końcu wlej rozpuszczone masło i ponownie zamieszaj.
Do wysmarowanej masłem tortownicy wlej ciasto.
Biszkopt piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Najlepiej przed wyjęciem ciasta sprawdź wykałaczką, czy jest upieczony.