Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis amerykański, składniki swojskie. Brownie z buraków i oleju rzepakowego to nietypowe ciasto, ale jakie pyszne. Wypróbujcie przy najbliższej okazji. Przepis pochodzi z 473. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Tortownica o średnicy 24cm
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 570
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 570
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Odstawić.
Do dużej miski wybić jajka. Dodać cukier i zmiksować. Stopniowo, cały czas mieszając mikserem, wsypać mąkę z kakao i proszkiem, wlewając przy tym olej.
Buraki obrać, ugotować i wystudzić. Zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do ciasta i zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Dorzucić posiekaną czekoladę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez ok. 45 minut.
Zanim czekolada zastygnie, udekorować ciasto pestkami granatu - owoc trzeba naciąć tam, gdzie są błonki i delikatnie wyjąć nasiona. Czekoladowe brownie z buraczkiem gotowe!