Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasteczka z kokosu i płatków ryżowych. Pyszne i chrupiące! Porcja wystarcza na wykonanie 18 sporych kokosanek
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Składniki
Białka ubijamy z 20g cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, aż zmienią kolor na jasnożółty. Do żółtek dodajemy wiórki kokosowe i płatki ryżowe (surowe). Mieszamy razem. Dodajemy białka i mieszamy lekko. Masa powinna być gęsta. Na natłuszczoną blachę kładziemy porcje ciasta małą łyżeczką. Mi wyszło 18 sztuk. Pieczemy w 160 stopniach 30 minut. Powinny się lekko zarumienić.