Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykonane wraz z wnukiem Olo.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 580
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 580
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Mąkę wymieszać z amoniakiem. Posiekać z margaryną. Do mąki dodać żółtka i stopniowo dodawać śmietanę. Zagniatamy ciasto. Następnie wkładamy na 30 min. do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka foremkami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciastka. Posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy. Ciastka pieczemy w temp. 180 st. C przez 20-30 min. aż będą złociste.