Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka francuskie z budyniem i owocami"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 547
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1482
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2282
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 547
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1482
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2282
Składniki
Ciasto pokrój na kwadraty. Zlep po dwa (jeden na drugim) i zrób w nich wgłębienia.
Posmaruj wierzch żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut.
Budyń waniliowy ugotuj na mleku. Dodaj 2 łyżki cukru.
Owoce umyj, obierz (oprócz winogron) i podziel na mniejsze kawałki.
Na wystudzone ciastka wyłóż po 1 łyżce budyniu i kawałku każdego owocu.
<strong>Przepis nadesłała: Hanna Borowska</strong>Źródło: Kurier TV