Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto /a może lepiej: deser:)/ na herbatnikach z masą budyniowo-czekoladową. Prosty i szybki w przygotowaniu ale musi kilka godzin postać by wystygnął a herbatniki zmiękły.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Z zimnego mleko odlewamy 0,75 szklanki i rozrabiamy proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko wstawiamy w rondelku na mały ogień i podgrzewamy. Do ciepłego mleka dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy często mieszając. Mleko z roztopioną czekoladą zagotowujemy, wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i energicznie mieszając zagotowujemy. Połowę gorącej masy budyniowo-czekoladowej wylewamy na blaszkę /u mnie o wymiarach 24x26/wyłożoną warstwą herbatników. Przykrywamy drugą warstwą herbatników, wylewamy resztę masy i ponownie przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz. a najlepiej całą noc.